Google Maps
Brandvæsen

Overvejer hjemtagning af to brandstationer

Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.

Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

  • Brandvæsen
    Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Fastholder kritik af manglende møde- og alarmeringsplaner

Skal Beredskabsstyrelsen tilkaldes ved ulykker på Lillebæltsbroerne? Det mener Fredericia Kommune ikke, da der kan trækkes på hjælp fra nabokommunerne. I en udtalelse fastslår Beredskabsstyrelsen, at styrelsen ”som udgangspunkt” ikke har grundlag for at drage kommunens vurdering i tvivl, men styrelsen fastholder sin anbefaling af, at det statslige beredskab inddrages.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør: Beredskabsstab skulle have været aktiveret under storbrand

Den lokale beredskabsstab, der har til opgave at koordinere store indsatser, burde have været aktiveret under sidste måneds storbrand på havnen i Fredericia. Det fastslår den lokale beredskabsdirektør, som blandt andet mener, at den manglende koordinering førte til, at der blev rekvireret assistance på en noget tilfældig måde samt at der ikke blev lagt flydespærringer ud.

Brandvæsen

Rødekro Frivillige Brandværn har fået ny tankvogn

Rødekro Frivillige Brandværn, der indgår i Brand & Redning Sønderjylland, har fået ny tankvogn. Det nye køretøj er en Volvo FM med en 12.000 l. vandtank. Brand & Redning Sønderjyllands værksted i Aabenraa har stået for opbygningen. Tankvognen – der har fået vognnummer BRSJ-RRTV – erstatter en ældre Scania 93 M. 

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Udskyder plan om dansk ambulance med el- eller hybridteknologi

Egentlig var det planen, at Samsø i 2022 skulle have Danmarks første ambulance med en motor baseret på el- eller hybridteknologi. Men efter at Samsø Redningskorps har prøvekørt el-køretøjer fra Mercedes (eSprinter) og fra VW (e-Crafter) er planerne udskudt. Vurderingen er nemlig, at der ikke på nuværende tidspunkt kan leveres køretøjer med tilstrækkelig rækkevidde.

Præhospital

Stort flertal af danskerne ønsker obligatoriske førstehjælpskurser

Hele 81 % af danskerne mener, at det bør gøres lovpligtigt, at arbejdsgiverne giver deres medarbejdere førstehjælpskurser. Det viser en ny meningsmåling, som samtidig tyder på, at mange af de danskere, som faktisk har taget et førstehjælpskursus, vil have problemer med at bruge kurset i praksis, fordi det er over fem år siden, at de gennemførte kurset.

Præhospital

Region investerer i fast afløser-akutbil

Besparelser i Forsvaret skal ikke gå ud over det akutte beredskab, så nu vil Region Syddanmark investere i en fast afløserordning, hvor der indsættes en akutbil, hver gang Forsvarets lægebil i Oksbøl holder lukket – hvilket fremover vil ske i 72 døgn om året. Afløser-akutbilen vil koste Region Syddanmark ca. 600.000 kr. om året. Desuden vil regionen udbygge et projekt med hjemmesygeplejersker, der rykker ud ved sygdom og ulykker.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Travleste autohjælpsdag nogensinde

SOS Internationals vagtcentraler for vejhjælp i Aarhus, Stockholm, Oslo og Helsinki havde onsdag den 3. januar 2024 den travleste dag nogensinde, målt i antallet af opkald til vagtcentralerne. I alt modtog vagtcentralerne over 18.000 opkald fra svenske, danske, norske og finske bilister med behov for vejhjælp. Det er det højeste antal opkald i SOS Internationals 63-årige historie.

Autohjælp

Nyt firma vil konkurrere om autohjælpskunder

Et nyt firma har meldt sig på det i forvejen stærkt konkurrenceprægede marked for autohjælp. Firmaet One-Help reklamerer med lave priser og hurtig hjælp, og One-Help vil nu forsøge at kapre kunder fra Falck og Dansk Autohjælp, der i dag dominerer markedet. Ifølge One-help selv har man et samarbejde med ca. 450 autoværksteder i Danmark, og derigennem råder man angiveligt over ca. 500 autohjælpskøretøjer.

Autohjælp

Redningskorps på Samsø er en god forretning

Det er en ganske god forretning af drive et all-round redningskorps på Samsø. Det viser det seneste regnskab fra Samsø Redningskorps ApS, hvor både omsætningen og overskuddet er steget markant. Det er blandt andet færre brandudrykninger og dermed lavere lønomkostninger, som resulterer i et overskud på 2,3 mio. kr.

Fra arkivet – Politi

Politi

Regioner: Politifolk på alarmcentralerne afholder folk fra at ringe 112

Det er ikke kun politiet, som har problemer med den nuværende 112-ordning, hvor sundhedsfaglige 112-opkald modtages af politifolk på alarmcentralerne og derefter viderestilles til regionernes AMK-vagtcentraler. Hos regionerne oplever man således, at der er borgere, som ikke ringer 112 ved livstruende skader, men i stedet selv bringer patienten til sygehuset – tilsyneladende af frygt for, at politiet involveres.

Politi

Langsom computerstart ved tunnelbrand

Der var slået katastrofealarm. Nede i det ene tunnelrør var der udbrudt brand i et arbejdstog, og ingen vidste endnu noget om hvor mange, der var fanget nede i tunnellen. Beredskab, politi og lægehold rykkede ud. Men politiets computere i kommandocentralen brugte de første hektiske minutter på at stå og opdatere programmerne.

Politi

Politiet: Intet strafbart ved dødelig plejehjemsbrand

Tre kvinder på 91, 93 og 95 år omkom, da der den 3. august 2018 udbrød brand på Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro. Lige siden har Østjyllands Politi efterforsket branden for at afklare, om der er sket overtrædelser af straffeloven eller beredskabsloven. Men nu har politiet konkluderet, at der ikke er begået noget strafbart i forbindelse med branden.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook