Google Maps
Brandvæsen

Overvejer hjemtagning af to brandstationer

Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.

Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

  • Brandvæsen
    Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Brandfolk måtte trække sig tilbage efter stenkast

En flok unge kastede natten til mandag sten efter brandvæsenet i Horsens, da brandfolkene rykkede ud for at slukke en brand i noget affald på gaden på Bjarkesgade i Horsens. Både politiet og brandvæsen måtte trække sig tilbage, og da de returnerede, var de unge forduftet. Politiet mener, at de unge bevidst søgte en konfrontation.

Brandvæsen

Ny beredskabsaftale får positiv modtagelse

Den nye politiske aftale om reduktion af besparelserne på det statslige beredskab bliver generelt godt modtaget. De kommunale beredskabschefer glæder sig over, at aftalen skaber ro for det statslige beredskabs medarbejdere, men samtidig er der undren over finansieringsmodellen. Beredskabsforbundets præsident er ”overordentlig glad” for aftalen.

Brandvæsen

Brandslukning i Ringsted i licitation

Det mere end 100 år gamle kommunale brandvæsen i Ringsted og de 23 brandfolk skal umiddelbart efter nytår slås for brandvæsenets fortsatte eksistens. Det sker, når brandslukningen sendes i en licitation, hvor brandvæsenets modstander bliver Falck. Byrådet træffer beslutning om den fremtidige brandslukning i løbet af marts, når tilbuddene er blevet gransket grundigt.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Ambulance Syd har store problemer med at bemande ambulancerne

I 3. kvartal 2021 var 1,43 pct. af de ambulancer, som Ambulance Syd skulle levere, ikke tilgængelige – oftest på grund af mangel på personale. Det viser nye tal fra Region Syddanmark. Tidligere lå niveauet typisk på under 0,2 pct., men i sommeren 2020 begyndte andelen at stige. Også Responce har problemer med bemandingen, men på et væsentligt lavere niveau.

Præhospital

Alle plejecentre i Randers får nu hjertestartere

Randers Kommune har investeret i hjertestartere til alle plejecentre i kommunen, og dermed øget det samlede antal hjertestartere fra fire til 25. Købet af hjertestartere er foretaget i samarbejde med Randers Brandvæsen, som sørger for at hjertestarterne bliver hængt op og registreret på Hjertestarter.dk, ligesom brandvæsenet sørger for uddannelse af plejecentrenes medarbejdere.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Stor fusion hos Dansk Autohjælp

De fire centrale selskaber i Dansk Autohjælp-koncernen bliver nu fusioneret til ét selskab, Dansk Autohjælp A/S, mens de tre øvrige selskaber ophører. Det nye selskab får især aktiviteter indenfor autohjælp, sygetransport og vagt- og kontrolcentral, og det får i alt omkring 110 ansatte og en bruttofortjeneste på ca. 29 mio. kr.

Autohjælp

Kørte autohjælp uden tilladelse

Firmaet Bilhuset, der driver Dansk Autohjælps station på Bornholm, er indtil videre blevet sat fra bestillingen. Det sker, efter at det er kommet frem, at Bilhuset aldrig har haft den lovpligtige tilladelse, som er nødvendig for at udføre autohjælpsvirksomhed. I stedet har en af Dansk Autohjælps sjællandske stationer fået overdraget opgaven med at dække Bornholm, og stationen har nu sendt et køretøj til Bornholm. Dansk Autohjælp vil først senere tage stilling til, om Bilhuset igen kan få lov til at indgå i Dansk Autohjælp.

Autohjælp

Har haft rekordmange fritrækninger langs vestkysten

Mere end 50 procent flere bilister har haft brug for at blive trukket fri på strandene langs den jyske vestkyst denne sommer. Det viser tal fra SOS Dansk Autohjælp, som hver sommer oplever, at de må rykke ud og trække strandede bilister fri. Men denne supersommer har dog været usædvanlig travl, når det solrige danske sommervejr har tiltrukket et utal af strandgæster.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Politi

Rigspolitiet vil arbejde for at undgå nedbrud

Efter at en stor del af landets alarmcentraler den 25. og 26. juni i perioder var helt ude af drift har Rigspolitichefen i samarbejde med systemleverandøren iværksat foranstaltninger med henblik på, at tilsvarende situationer undgås i fremtiden. Det skriver Rigspolitiet i en redegørelse.

Politi

Nu må politiet overtræde færdselsloven – også uden udrykning

Politiet har jævnligt behov for at patruljere på gågader, i busbaner, på cykelstier og andre steder, hvor kørsel er i strid med færdselsloven. Det har politiet hidtil gjort uden lovhjemmel, da der ikke er tale om udrykningskørsel, hvor politiet gerne må overtræde færdselsloven. Den manglende hjemmel blev opdaget i sidste måned – og nu er en hasteændring af reglerne på plads.

Politi

76-årig kvinde dræbt efter sammenstød med patruljevogn

En 76-årig kvinde er søndag morgen blevet dræbt, da hendes bil kolliderede med en patruljevogn på Strandvejen i Køge. Patruljevognen var med udrykning på vej til et færdselsuheld, da den ramte den 76-åriges bil. Hun afgik ved døden ved ulykken, mens de to politifolk blev lettere kvæstet. Ulykken efterforskes nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook